Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2007

Το Facebook και ο καταραμένος [MS] Όφις

Βρε μανία που έχει η Microsoft να φυτρώνει εκεί που δεν τη σπέρνουν και να μας χαλνάει το γλυκό! Τι πράγμα είναι αυτό, τι κακορίζικοι, απρόσκλητοι μουσαφίρηδες. Μας άρεσε το Facebook σαν ο αντίποδας της καλαίσθησιας έναντι στο έκτρωμα που λέγεται MySpace. Κάναμε και το account μας, το γεμίσαμε με άχρηστες εφαρμογές, κάναμε φίλους και εχθρούς και τσουπ...

...να σου η αχώνευτη Microsoft σφήνα πισινή, κακό σπυρί στο πισινό μας, αγοράζει 1,6% του Facebook. Πολλοί θα πείτε: "Καλά μωρέ και τι έγινε; 5 τοις εκατό πήρανε και στο κάτω - κάτω τόσο κακή εταιρία είναι πια η Microsoft". Όσοι το πείτε αυτό, δεν έχετε ιδέα από πρακτικές Microsoft. Μουλωχτοί, μουλωχτοί και απόξω απόξω, εδραιώνονται σιγά-σιγά σε όποιες αγορές μπαίνουν, διαβρώνοντας συνέταιρους και ανταγωνιστές. Πώς είναι η πανούκλα; Τέτοιο πράγμα.

Το Facebook το ήθελαν γιατί είναι από τα πλέον trendy web 2, social sites και πολύ γοργά ανερχόμενο. Η Microsoft είτε το πιστεύετε είτε όχι κοιμήθηκε για τα καλά σε όλη την επανάσταση του Internet και βρέθηκε να κυνηγάει εταιρίες όπως η Yahoo και το Google. To Facebook επίσης έχει τη δυνατότητα να φέρει πακτωλό χρημάτων σε αυτούς που θα το εκμεταλλευτουν διαφημιστικά και τις διαφημίσεις του θα τις πασάρει μέσω της Microsoft. Και όλα θα ήταν άγια και καλά, ακόμα και για μένα που σιχαίνομαι την Microsoft, αν στην μέση δεν υπήρχαν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Χρησιμοποιώντας τα στοιχεία μας, τη μουσική που ακούμε, τη γεωγραφική περιοχή που μένουμε, τις πολιτικές μας πεποιθήσεις, μας σερβίρουν ανάλογα πακετάκι διαφημίσεων. Αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο και γίνεται εδώ και καιρό, αλλά δεν έχω καμμία εμπιστοσύνη στην Microsoft να διαχειρίζεται τα προσωπικά μου δεδομένα. Άλλωστε σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου απέφυγαν να απαντήσουν για το πόσο διακριτική χρήση θα κάνουν στα προσωπικά μας δεδομένα. Το θέμα είναι ότι εγώ εμπιστεύτηκα πολλά στοιχεία μου σε μία εταιρία Facebook που τα έδωσε με τη σειρά του στην Microsoft.

Κρίμα γιατί ο 23χρονός CEO του Facebook είναι mac user, αν κρίνω από το Macbook που έχει αγκαλιά στο profile του, αλλά τον αγόρασαν κι αυτόν τα χρήματα της Microsoft... Μάλλον θα διαγράψω το account μου - αν γίνεται φυσικά!

[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]: Όπως υποπτεύθηκα - δεν γίνεται να σβήσεις τα προσωπικά σου στοιχεία όταν απενεργοποιείς το account σου. Ότι έγραψες τους μένει προίκα. Έκανα τουλάχιστον deactivate το account μου. Δεν γουστάρω να σχετίζομαι με μία ξεφτιλισμένη εταιρία σαν την Microsoft.

2 σχόλια:

pomolo είπε...

μπορείς κάλλιστα να δοκιμάσεις το Xing.

htpp://www.xing.com το οποίο βέβαια διαφημίζει και το iPhone για mobile access στο site.

Το ουσιαστικό τους όμως πλεονέκτημα έναντι του facebook είναι ότι είναι ευρωπαϊκή προσπάθεια (γερμανική), είναι πολύ πιο user-friendly ακόμη και από το facebook, δεν έχει καμία σχέση με εταιρείες, και σαφώς πιο επαγγελματικό.
Το "ανακάλυψα" πριν λίγες μέρες και ήδη αναβάθμισα την εγγραφή μου σε premium , ενώ αναζητώντας βρήκα πολλούς έλληνες επαγγελματίες...

Δεν ΄χανεις να ρίξεις μια ματιά...

George

Αντώνης Σιγάλας είπε...

Ευχαριστώ George. Φαίνεται να είναι περισσότερο business oriented - το Facebook ήταν πιο πολύ για τον χαβαλέ. Θα το δοκιμάσω να δω τι παίζει; Εσένα που σε βοήθησε ακριβώς; Στο να βρεις δουλειές; Γιατί εγώ είμαι προσωρινά άνεργος :-( Βρε λες να βρω δουλειά από το Xing; :-D