Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2007

Εορτολόγιο Ονομαστικών Εορτών για το iCal !


Θα θυμάστε το σχετικό widget που προσέφερε το www.eortologio.gr. Ανέφερε όλες τις ονομαστικές εορτές στο Dashboard μας και πολύ το είχα βολευτεί. Φαίνεται όμως ότι με το Leopard δεν δουλεύει (τουλάχιστον σε μένα). Τι να κάνω, τι να κάνω, δεν μπορούσα να αγνοώ πότε γιορτάζει ο Εξακουστωδιανός!

Αποφάσισα να κάτσω να χάσω μερικές ώρες από τη ζωή μου και να μεταφέρω όλες (*) τις ονομαστικές εορτές σε ένα ημερολόγιο στο iCal. Με αυτόν τον τρόπο μπορώ να γνωρίζω κάθε μέρα ποιός γιορτάζει, αλλά να κάνω και γρήγορη εύρεση στο iCal ή στο Spotlight για να δω πότε γιορτάζει ένας φίλος μου κ.ο.κ. Και ακόμη μπορώ να συγχρονίζω το εορτολόγιο αυτό με όλους τους mac του σπιτιού αλλά και με το iPod Touch μου!


Το ημερολόγιο αυτό οφείλει την ύπαρξη του στο Eortologio.gr ένα site που προσφέρει πληροφορίες για όλες τις εορτές, ονομαστικές, εθνικές και πλήθος άλλων και πιστεύω πως έχει μια θέση στα bookmarks μας. Όλη αυτή η δουλειά που έκανα δεν θέλω να μείνει μόνο σε μένα, γι' αυτό σας το προσφέρω να το κατεβάσετε από εδώ. Είναι αρχείο τύπου .ICS και αν το κάνετε διπλό κλικ θα ανοίξει το iCal και θα σας προτείνει να το κάνει Import σε κάποιο υπάρχον ημερολόγιο ή να δημιουργήσει ένα καινούργιο. Σας συστήνω να κάνετε ένα καινούργιο για να μη μπλέξετε τις δικές σας και πιο απαραίτητες ειδοποιήσεις με το εορτολόγιο. Όλες οι εορτές είναι κατηγοριοποιημένες ως "all day events" που ανανεώνονται κάθε χρόνο και δεν περιέχουν κάποιου είδους alarm. Μπορείτε να επιλέξετε τις γιορτές που σας ενδιαφέρουν και να τοποθετήσετε εσείς κάποιου είδους ειδοποιήση.

(*) Ο αστερίσκος είναι για ορισμένες κινητές ονομαστικές εορτές που εξαρτιώνται από μεγάλες θρησκευτικές εορτές όπως Πάσχα. Για αυτές δεν μπόρεσα να κάνω κάτι και τις αγνόησα, αλλά ευτυχώς είναι λίγες.

[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13/11]: Το Widget iGiortes ανανεώθηκε στην έκδοση 2.1 και είναι συμβατό με το Leopard. Μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ.

11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστώ! Τώρα θα μπορώ να βλέπω ποιος γιορτάζει και όταν είμαι εκτός σπιτιού! :)

Αντώνης Σιγάλας είπε...

Παρακαλώ! Και γω έτσι το χρησιμοποιώ κατά κόρον στο iPod Touch μου. Το κακό είναι ότι απουσιάζουν διάφορες κινητές εορτές, π.χ. του Γιώργου, αλλά δεν ήξερα πως θα μπορούσα να το κάνω να τις υπολογίζει αυτόματα στο iCal...

Unknown είπε...

Αν κάποιος βέβαια κάνει το λάθος και το ενσωματώσει στο home για να μπει χώρια μετά πρέπει να γίνει όλο το home delete???
:-)

Αντώνης Σιγάλας είπε...

Ιωάννα, αν δεν έχεις κάνει κάτι άλλο μετά, μπορείς να κάνεις Undo Import (cmd+Z). Ειδάλλως δες μήπως έχεις κρατήσει κανένα προηγούμενο backup π.χ. μέσω Time Machine... Ελπίζω κάτι από αυτό να σε βοηθήσει, αλλιώς Delete και ο θεός βοηθός...

Unknown είπε...

Δεν είναι στο δικό μου το ical, είναι σε κάποιο φίλο και το έβαλε στο home του και τώρα το βλέπουμε όλοι όσοι το μοιραζόμαστε. Οπότε θα το κάνω delete χωρίς ιδιαίτερο άγχος :-)

Ευχαριστώ πολύ πάντως για την προσπάθεια και το προγραμματάκι πολύ καλό (για όποιον το χρησιμοποιεί σωστά (ακούς Κωστάκι;;;)).

Michael Sorotos είπε...

Ευχαριστώ! Έψαχνα κάτι τέτοιο αρκετό καιρό!!!

Ανώνυμος είπε...

Άψογος, σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου

Nikos_bugs είπε...

μπράβο σου για το χρόνο που αφιέρωσες και για το sharing με τους υπόλοιπους!

Έλενα είπε...

Ευχαριστώ πολύ!

javapapo είπε...

respect

Christos Georgousopoulos είπε...

Ένα δωρεάν ενδιαφέρον εορτολόγιο για το iPhone είναι και το Geolos EC - http://www.geolos.com.

Μπορείτε να δείτε demo της εφαρμογής μέσω του YouTube στην διεύθυνση http://www.youtube.com/watch?v=Vpax61hg0f8.

Για απευθείας εγκατάσταση μέσω iTunes http://itunes.com/apps/geolosec.